HejEmma.blogg.se

2013-04-27
17:52:19

Träning
Att träna - Det är något som är helt underbart. Jag har bestämt mig för att träna rumpa och ben extra mycket. Vill ha en tajt liten rumpa! tihi. 
 
Idag på träningen så körde jag så hårt att mina ben skakade och jag inte kunde ställa mig upp utan att hålla i mig. Min kära mor som också har börjat träna fick bevittna denna händelse. 
 
Det bästa med att träna är att man förändras, både mentalt och fysiskt. Jag har fått bättre självförtroende och har lättare att säga ifrån mot folk. och så har min kropps förändrats också vilket ju också är anledningen till varför man tränar, woop woop 
 
 

2013-04-26
10:05:37

skoj!
Man känner sig rik ett par timmar, sen är man mindre rik igen. 
 
Fast det beror ju helt på vad man menar som "rik". Jag är ju betydligt rikare än min bror som inte betalar några räkningar, men "fattig" om man jämför med min kollega som bara har ett fåtal räkningar. 
 
Det jag har märkt när jag pratat med mina vänner och andra personer att folk tror att jag är fattig och kan inte hantera mina pengar? Vilket jag tycker är konstigt för jag har en lägenhet som jag lyckats behålla, jag har en hund som har alla nödvändigheter så som mat, foder leksaker och alla veterinär sprutor. Han är inte vanvårdad på något som helst sett. Vilket han borde vara ifall jag är "fattig". Och att jag kan ge mig själv mat på bordet varje dag. Det är ju inte lyxmåltider så som hummer och vitlöksås, men mat som man klarar sig på och ger näring och energi. 
 
Sen finns det ju sådana månader då man nätt och jämt klarar sig. Jag hade två sådana i december och Januari. Fick en känga av en person som sa att jag inte unde hålla mina pengar då, vilket jag tycker är en aning omoget för det är under dom två månaderna då ALLA har lite pengar. Även min vän som har "rik" hade lite pengar då och vad betyder det? ALLA har mindre pengar än vanligt, that´s it. 
 
Men nog om det. 
 
http://hd.se/helsingborg/2013/04/26/hundpromenad-slutade-i-blodigt/
 
DETTA är något som är helt sjukt. Läs artikeln så vet ni vad jag pratar om. 
Att inte ha försäkring på sin hund är bara ren idioti, att säga "mina hundar har aldrig varit sjuka bla bla bla" så jag behöver inte försäkringen, är inte någoin ursäkt till att säga upp den. För när det väl händer så blir det stora summor. 
Då kan man lika järna inte ha någon försäkning på sig själv för "jag gör aldrig illa mig".
 
Nu säger jag inte att detta inte är en otroligt tråkig händelse för den andra hunden som hoppade på dom här t vå borde genom gå en mental undersökning och sen ska ägaren till den hunden också genom gå nåogn slags mental undersökning och man ska testa dens ägarskap och se ifall han/hon ens är lämplig som ägare. 
För vid sådana här händelser så är det inte hundens fel, utan det är faktiskt ÄGARENS fel. 
Många säger "Mentaliteten är inte bra därför attackerade hunden" men då är det ju fortfarande människans fel som har avlat på en hona och en hane som inte har bra mentalitet. Så är det bara! Man kan under inga som helst omstädigheter skylla på en hund. Utan det är bara människans fel .
 
Jag har själv önskat att jag kan skylla på mig hund, att han " inte lär sig " osv osv. Men det kan jag inte göra för det är JAG som har fallerat i mitt ägarskap. Jag har otroliga problem med att min hund skäller på andra hundar, han skäller (som tur är) inte av aggresion utan för att han är otroligt osäker och nervös. Jag VET att det är mitt fel att han gör det, vad jag har gjort fel vet jag inte, en jag håller på att bättra på hans självförtroende och hjälpa honom komma över sin osäkerhet. 
och det går frammåt phew! För det är otroligt pinsamt att gå en promenad och sen möta en hund som inte bryr sig ett skit om min hund men min hund får "spader" och skäller som en tok. 
Tur är att det var länge sedan han fick ett sådant utbrott. Nu går det bara frammåt! 
 
 
 

2013-04-23
09:22:00

det är trevligt när karma works it's magic
"Vill bara inflika och säga att det är trevligt när karma works it's magic" 
 
lololololololol.
 
Att inte inse när man har fel, är oftast det största misstaget, och att förneka sitt misstag är att gräva sin egna grav. 
 
 
Men för att avsluta detta inlägg, och börja morgonen så kolla in detta  http://existenz.se/out.php?id=78831
lololololololololololol
 
 

2013-04-21
09:12:28

Duscha en gång i månaden?
Jag måste verkligen bli bättre på att skriva i denna helvetiska blogg! Ja - Vad vill ni veta? 
 
Idag ska jag städa min lägenhet, har ju ej gjort det i flera månader så jag känner att det är dags nu. 
Duschade igår för första gången på flera veckor och jag säger bara det mina vänner, tänk vad gott man kan lukta!
Jag kanske ska ta detta med "dusch" på lite större allvar? En mycket nära vän till mig sa att jag var äcklig och jag börjar faktiskt tro på henne - Är det socialt acceptabelt att duscha en gång i månaden? 
Eller kommer människor starta ett ryckte och säga att jag är äcklig? Hmm. 
 
Jag hoppas inte det får det verkar inte så roligt faktiskt. 
 
 

2013-04-16
10:12:49

Kaffe ur en blå mugg

Nu sitter jag här igen, och dricker kaffe. Filosoferar om dagens i-landsproblem.
Kaffe med mjölk!
Finns inte mjölk där jag är nu, finns dock grädde och jag får nöja mig med det men det är ju så jävla äckligt, men gott. Gott äckligt om ni förstår!

Dricker detta kaffe med gottäckligt grädde i en blå kopp från IKEA. Den är helt okej att dricka ur förutom att den är en aning liten för min säregna smak.
Men funkar som sagt!


2013-04-16
07:09:04

lol
Usch, fyfan. Jag avlider. Så går det när man inte har förtärt alkohol på över 4 månder. Två dagar sedan vi var ute och känner mig fortfarande lost. lol. 
 
Vad ska man säga? Jag har inte duschat på 3 veckor, inte städat lägenheten på 4 veckor. Min hund låter jag äta mina matrester och jag vägrar gå ut med honom. Han får ju klara sig själv, om  3 veckor blir han 1 år. 
Han får ta och lära sig lite hyfft tycker jag! 
 
 

2013-04-13
12:13:00

Ett misstag
Har precis ätit, men jag har idag kommit fram till att jag har gjort ett misstag.
 
 
 
 
 
Jag åt innan jag skulle gå och lämna Kay till mamma.... Jag orkar inte röra mig, för mycket mat  i magen. 
Det är inte långt, 10-15 min att gå med Kay men ändå det är långt när man har hamnat i en matkoma. Stackars mig och min mage. Ifall jag lyckats ta mig upp ur gropen så ska jag äta en chokladbit som hjälper magens magsyror och bearbeta maten så jag har orken att gå ut sen. Kan inte sitta här och sluska ! 

2013-04-13
10:21:16

Kvarnen
Idag är det ledig dag. Vissa skulle säga att denna dag kallas "lördag". Håller delvis med. Men jag kallar denna dag "ledig".
 
Ikväll ska jag och en vän till något ställe som heter "kvarnen"? Hon säger att det är värsta stället osv osv osv bla bla bla. Jag bryr mig inte så mycket om vad hon säger. Så länge hon bjuder mig på dricka och skrattar åt mina dåliga skämt. 
Men annars när hon är med mig är hon helt underbar! När hon inte är med mig vet jag inte ens vem hon är. Bryr mig som sagt inte om vad hon gör när hon inte är med mig. lol Liksom varför ska jag göra det för? Känns onödigt. 
 
Ska iallafall bli kul och se hur det kommer att bli kväll. Kvarnen alltså. Ett bra ställe enligt vän. Jag får väl lita på henne! 
Vi har iallafall kommit överrens om att vi ska dricka alkoholhaltiga drycker och dansa, dansa som om det inte finns någon morgondag. 
 
 
 

2013-04-11
11:24:17

Hundbajs

Att sitta på jobbet och inse att livet nästan är så bra att man kan sluta kämpa. Men bara nästan - för det finns alltid något att göra bättre förändra till det bästa.

Men dom grundläggande sakerna ligger på plats,precis där dom ska ligga. Woop woop.

Nästa steg är att flytta till en 2:à det skulle underlätta så mycket vad gällande platsyta. Man kan göra mer saker inne träna hunden eller Kanske rent av dansa samba med lite extra sväng om.

Och fjärilar är underbara saker som flyger runt i luften just nu, man kan nästan tro att det är skräp som far runt i världen.

Såg ni inslaget om hundbajs på nymo? 16kg bajs på typ 1 1/2 timme lol.
Har inte hundägare vett i skallen och plockar upp skitet!


2013-04-09
16:52:29

Mat. Mat är bra för kroppen
Det är helt otroligt vad mat kan göra med kroppen. Jag har gått runt och varit irriterad, sur, arg hela dagen, och av helt absurda anledningar om jag ska vara helt ärlig. Är förvånad över att min vän som jag har pratat med under dagen inte frågat om jag käkat citron till frukost. 
 
Men där har vi det. Jag har inte ätit något idag! Har bara fört in kopiösa mängder kaffe i kroppen, och hur bra är det på en skala egentligen?! 
 
Pallade min häck över till ICA och köpte mat, käkade den maten och hej hopp! Jag var på bra humör igen, woop woop. 
 
Det är helt sjukt hur trött i huvudet man blir över att vara sur och irriterad över små saker. Men mat är bra! Mat ska man äta för att vara på bra humör.
Men se upp mat botar inte några problem, bara hunger! 

2013-04-08
12:20:47

Dott dott

En helt underbar måndag! En helt underbar vecka om inte annat. Om 9timmar går jag hem för att duscha och imorgon blir det doggy meeting. Lol det lät bättre i huvudet. Leka med hundar? Hundar ska leka? Ja det lät bättre.

Länge sedan jag predikade att unicorns är underbara djur, pysslingar också men dem är inga djur utan pysslingar. Lär er se skillnaden!


2013-04-08
07:08:22

Freestyle
En kul grej jag har lärt min hund är att skälla när man säger Honey Boo Boo. Och det roliga i detta är att han har alltid varit seg att skälla på kommando. Men med Honey Boo Boo så blir det ett skall på direkten haha. Roligt detta! 
 
Igår hade vi tråkigt och tränade lite cirkus trixs, eller om man ska vara korrekt "Freestyle". Gå genom benen sicksack, stanna mellan benen och backa, gå fram osv. Var skit kul! Sen tröttnade jag och gick och la mig. 
 
Varför ska nymo ha en tilll nyhetssändning 07:08? Räcker det inte med två gånger i timmen? 

2013-04-07
13:11:14

One more time - Den vilda Lyssna för tusan
Just nu lyssnar jag på One More Time – Den Vilda , en helt underbar låt som ger mig lugn i en annars stressig miljö. Och som jag tycker att fler ska lyssna på! Dem är bra, lugn och jag älskar texten och hur sången är uppdelad. Helt underbar. Sen finns det ju en låt som handlar om "berg och dalar" Jag har försökt komma ihåg hur den går så jag kan googla texten men jag kommer fan i ihåg hur texten går. Tror det är vatten eller vattendrag i texten också. Någon som vet?! Har för mig att det är två kvinnor som sjunger denna låt. Står på en scen och showar. 
 
Jag vet inte vad jag ska göra idag, har jobbat natt och slutade 10 imorse, slumrade till under natten men vaknade snabbt som satan när nycklarna ramlade till golvet. 
Det är faktiskt ett jävligt bra trick när man arbetar natt. Man får ju slumra till lite för människor är inte nattvarelser i grund och botten. Nu pratar jag 2-5 minuter. inte SOVA utan SLUMRA. 
Man sitter i soffan/fottöljen (Nu är det ju om man planerar att slumra till) och så har man hämtat sina nycklar. Placerar dom i handen och låter handen ligga lite utanför soffan. Och när man slumrar till så slappnar handen av och nycklarna faller i golvet. Trust me. Man vaknar och tror att det är någon som öppnar dörren 04 på natten. 
Adrenalinet hjälper ju också kroppen att vakna. Krukset nu är att när adrenalinet går ur kroppen blir man trött. 
Det är nu man ska passa på att gå runt lite, eller om man röker gå ut och röka eller göra kaffe, om man ej kan göra det så drick något varmt. inte varm mjölk, nej för fan. 
 
Det är så jävla tråkigt att det är tystnadsplikt när man arbetar inom vården för det kan hända så otroligt roliga saker ibland, och inatt hände en sådan sak som man bara vill berätta för alla som man känner för det är så jävla kul. 
Men jag är inte dum och förstår varför den finns där, så nu ska ni inte få sådana tankar! Dummer. 
 
 
 
 
 

2013-04-05
13:39:39

Woop woop
Nästan alla jag känner har tatueringar, och nästan alla säger "När du väl gjort en vill du göra en till". Jag har sedan tidigare en stjärna på höger ankel. Den gjorde jag väl för 6 månader sedan om inte mer. Och jag har aldrig känt att jag vill göra en till "Bara för att".
 
För en vecka sedan tatuerade jag mig igen, och det var namnen på min bror och min mamma samt ett hjärta. Och jag är så jävla nöjd med den! Passar där den sitter, fint gjord och skit bra tatuerare. Men nu börjar jag känna som mina vänner sagt tidigare, jag vill göra en till. Jag har en text som jag tycker väldigt mycket om, och hade från börjat tänkt tatuera in den först och sen namnen på min familj. 
 
Har suttit och funderat på hur länge jag måste spara för att få ihop pengar till nästa sittning. Och om jag håller mig så tar det bara ett par månader. 
 
Woop Woop! 
 
Dunderpatrullen – Oj! Vilken överraskning!

2013-04-05
09:35:46

Edvin och f-kassan
För ett par dagar så så delade många av mina vänner berättelsen som en mammade skrivit om sin son som hon är assistent åt. Pga att f-kassan hade beslutat att Edvin (som sonen heter) kan enligt f-kassan klara sig själv. 
 
Hon har skrivit väldigt känslomässigt om hur dom har behandlat familjen, och att Edvin inte ens kan klä på sig själv. 
 
Nu i morse så finns det en artikel på aftonbladet om familjen http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16543743.ab
 
Man fick ju inte reda på hur det ser ut i familjen bara genom att läsa mammans berättelse på facebook, men nu när dom visar att Edvin både har pegg, och kräks så fort något rör munnen. Det är nästan så att han ej kan borsta tänderna säger dom i klippet.  (och för dom som inte orkar klicka på länken så är en pegg en slags knapp i lekmanstermer som går direkt in i magen, som man ger sondmat i för att inte personen skall gå ner i vikt och få i sig rätt kcal mängd.)
 
Jag undrar lite hur f-kassan tänker, och jag kommer att följa detta så länge jag kan och väntar på att höra f-kassans uttalande om hur dom motivterar mer ingående mer än "Edivn är så pass kry att han klarar sig själv" 
För det låter inte helt rätt i mina öron. Just för att han kan inte klä på sig själv. 
 
Och jag tror inte att denna familj skulle dra igång detta bara för att bibehålla mammans inkomt som personlig assistent. För det är inte så jävla mycket pengar man tjänar! Och man tjäner betydligt mindre ifall man är PA till någon i familjen. Det är en såkallande PAN anställning och det är mindre betalt just för att man kan ju "Slacka lite på jobbet" om man själv har valt assistent osv. Det är ju mer som jag inte vet men det är så jag har fått förklarat för mig tidigare. 
Ifall samma regler gäller nu som det gjorde för 3 år sedan vet jag ej. 
 
 
 
Jag vet flera ställen som dom har personlig assistans men som absolut inte behöver det, och där tycker f-kassan att det är helt okej och personlig assistent verkligen behövs. 
Men här? Detta med Edvin - Där det gäller hur han utverklas, får i sig näring. Nej där behövs det inte för han klarar sig själv?
 
Måste han få ännu en missbildning eller måste det synas ännu MER på honom att han inte klarar sig själv? 
För det är många i vårat samhälle som inte bryr sig om ifall någon inte är "Normal" för det syns inte. En första anklick på Edvin (om man bortser från hans vänstra hand) så ser han normal ut.
Men det är ju så mycket som vi utomstående som inte har en aning om. Och som f-kassan säkert har! 
 
Usch. Sitter bara och blir sur här. 

2013-04-04
07:05:00

Nymo
Nymo, morgon kaffe och tända ljus. Det är grejer det. för 30min sedan så brottades jag med mig själv,om  att antingen ligga kvar i sängen så jag missar mitt morgon kaffe, eller gå upp och dricka mitt morgon kaffe. 
Ja det blev det sistnämnda.
 
Nu när jag tog en klunk av mitt kaffe så tittade jag upp mot nymo och satte lite av kaffet i halsen för under en bråkdels av en sekund så trodde jag väderkvinnan inte hade några byxor på sig, men sen tittade jag närmare och insåg att hon hade ljusrosa tajta byxor. Lol ja börja dagen rätt iallafall. 
 
Känner hur snoret rinner i min näsa och börjar undra ifall jag börjar bli förkyld. Men snoret rinnet inte utan det sitter mer fast som en stor klump i min vänstra näsborre. Har iallafall inga andra symptom på en förkyling så det skrattar jag mig lyckling över
 
lolololololol
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=tV5wmDhzgY8

2013-04-03
07:15:39

God morgon
Sitter här i min ensamhet..fast nej jag har ju min hund här, och kaffe. Kaffe får man ej glömma! 
 
Vissa plikter måste man göra, som att ta hand om en bebis eller jobba. Jag ser många likheter med dom två "uppgifterna" 
 
* Man måste ta skit flera gånger per dag
* Kaffe hinner man ibland inte ens lukta på innan allt är i full gång
* Lunch - Vad är det?
* Tålamod är A-O
* Toaletten är en plats man vet finns, men aldrig sett tidigare. 
 
Lol jag kan skriva flera likheter, men tillslut komme man till ett vägskäl där man står med snor i näsan och tårar i ögonen. Vad har man gjort egentligen? slagit i tån i bordskanten! 
aj aj aj aj. Tårarna bara rinner. Vilken oliiiidlig smärta! 
 
 

2013-04-01
13:40:15

Dublin
Jag sitter här i min säng, och tänker på hur underbart livet är just nu. Inga bekymmer, inga besvär. Fri, fri som en fågel! En liten pippi om man väljer att säga så. 
 
Och om 5 månader så åker jag till Dublin med vän, en resa som jag längtat efter i år och dagar. Ska bli skönt att åka med någon som jag verkligen litar på och har roligt med! 
 
Vi har känt varandra i snart 2½ år, herregud snart tre år. Men blivit nära vänner dem senaste månaderna. Kommit varandra riktigt nära inpå livet tihi! 
 
Vi ska bo på ett hotell som jag och min familj bodde på när vi var där för 10 år sedan, och det är ett sådant härligt och mysigt litet hotell! Helt underbart. Gå och shopppa, supa oss lite tipsy och flirta med kåta dublin-bor. 
åka taxi och köra springnota!